Content writing – Iasi – Creativitate si originalitate

Content writing – Iasi – Creativitate si originalitate

O pagina web atractiva, dinamica si cu un ranking mare pe motoarele de cautare are nevoie de continut interesant, original, care sa „prinda“ cititorii si sa atraga cat mai multe vizualizari pe site. Aici intervine partea de content writing, fara de care o afacere pe internet sau un simplu site de informatii nu pot supravietui prea mult timp in mediul online extrem de competitiv.

Daca vreti sa va imaginati spatiul online ca o arena, in care site-urile se „lupta“ pentru trafic si notorietate ca niste gladiatori, atunci continutul postat pe fiecare dintre acestea – creat special pentru nevoile si specificul individual al fiecaruia – reprezinta insasi armele si atuurile pe care combatantii isi bazeaza victoria. Si, tot ca in cazul gladiatorilor, decizia de viata sau de moarte sta in mana publicului.

Tocmai acest public trebuie convins sa va dea dumneavoastra votul lui, si cea mai simpla cale de a face asta este sa-l tineti la curent cu noutatile, sa-i oferiti cele mai proaspete informatii, sa-l educati/sensibilizati/distrati/edificati/provocati/emotionati cu texte documentate temeinic si scrise cu talent. Exact de asta se ocupa content writing-ul, mai precis de redactarea (si apoi editarea) unor materiale-text relevante pentru nisa pe care se axeaza site-ul dumneavoastra si care sa suscite interesul si implicarea vizitatorilor.

In functie de specificul site-ului pe care il detineti, aceste materiale se pot inscrie in mai multe tipuri de categorii:
– articole de blog;
– articole pentru reviste online;
– stiri;
– tutoriale;
– review-uri;
– texte pentru newslettere;
– texte pentru profiluri de social media (Facebook, Twitter, Linkedin etc.);
– comunicate de presa;
– advertoriale;
– texte publicitare.

De ce e vital sa aveti continut de calitate pe site

Unul dintre principalele motive sa nu neglijati sectiunea de content a site-ului dumneavoastra este acela ca, in lipsa unui continut-text original si actualizat la zi, paginile web scad in sondaje si statistici, iar page ranking-ul are de suferit, ceea ce atrage dupa sine o vizibilitate mai mica pe motoarele de cautare si, implicit, un trafic mai scazut. Cu alte cuvinte, nu doar publicul-tinta caruia va adresati pune mare accent pe continut web de calitate, ci inclusiv algoritmii de cautare online care va pot face site-ul mai cunoscut si mai usor accesibil.

Nu numai blogurile si site-urile de stiri au nevoie de content writing. Pentru orice proiect important a carui imagine conteaza se impune sa furnizati continut web la standarde ridicate. Orice afacere online, chiar si un simplu site pe care va prezentati produsele sau serviciile, va avea multe de castigat daca ii concepeti o sectiune de blog, in care sa oferiti vizitatorilor (potentiali clienti) informatii detaliate si bine structurate despre ceea ce vindeti, precum si despre calitatile/beneficiile/atuurile produselor ori serviciilor pe care le promovati. In acest mod, cititorii au acces nu doar la lista dumneavoastra de inventar (stocul de produse/servicii), ci si la informatii care sa-i convinga sa aleaga produsele dumneavoastra, si nu ale concurentei.

Fara o astfel de sectiune in care sa expuneti continut web original si relevant e aproape imposibil de tinut pasul cu noile tendinte din mediul online. Atat motoarele de cautare, cat si utilizatorii lor vor sa vada site-uri active, pe care se posteaza mult si bine, care incurajeaza implicarea publicului (prin intrebari, comentarii, interactiune online) si care ofera continut interesant, scris la obiect si fara sa plictiseasca sau sa reproduca aceleasi informatii gasite peste tot.

Texte optimizate pentru motoarele de cautare

Toate motivele enumerate mai sus m-au determinat sa le ofer colaboratorilor mei content writing in Iasi optimizat pentru motoarele de cautare. Adica exact genul de materiale optimizate SEO care le fac site-urile cunoscute in randul internautilor ieseni, le aduc trafic, reactii pe social media si o buna pozitionare pe listele cu rezultate ale motoarelor de cautare.

Acest tip de serviciu implica un studiu preliminar al domeniului/industriei in care se inscrie site-ul dumneavoastra, precum si un research al cuvintelor-cheie pe care se impune sa va axati, si care se adreseaza unui anumit gen de public-tinta. Aceste cuvinte-cheie si densitate cu care apar ele in text sunt foarte importante pentru indexarea cat mai buna a paginii web. Dupa redactare, continutul este editat si pus la punct din toate punctele de vedere: gramatical, al punctuatiei, al exprimarii si cursivitatii, dar si al cerintelor SEO.

Powered by WordPress | Theme: Graphy by Themegraphy